Rss

Apa de Dumitru Solomon

“- E stupid să ne înecăm așa, fără rost…
– Nimeni nu se îneacă fără rost. Doar avem o treabă importantă de rezolvat.”

O micuță piesă cu implicații filosofice atât de bogate încât numai discutarea lor ar depăși cu mult durata piesei. Ca și în Liftul, avem 3 oameni închiși într-un spațiu strîmt, de data aceasta o pivniță, doar că nu au fost prinși acolo, ci au intrat de bună voie. De ce? Pentru că au fost chemați de unul din ei pentru a rezolva o problemă absurdă. Dacă în Liftul cei trei nu se cunoșteau și formau alianțe sau antipatii pe moment, repede destrămate, aici se formează o alianță clară din start: doi oameni contra celuilalt. Ca în eternul scenariu al Mioriței, când trei oameni se adună la un loc, doi trebuie să se alieze contra celui de al treilea și să îl omoare.

Scrisă în comunism, această micuță piesă vorbește despre beția autorității, despre lașitatea celor care merg cu mulțimea și participă la o crimă, despre rațiunea care nu știe cum să se opună unei absurdități după ce a epuizat toate căile logice, despre capitularea intelectualului în fața mulțimii iraționale.

Aceasta este prima piesă realizată în cadrul atelierului de teatru radiofonic, le mulțumim încă odată pe acestă cale tuturor actorilor care s-au implicat în acest proiect voluntar. Sperăm să vă placă piesa și așteptăm comentariile dvs. După cum am promis, piesa poate fi descărcată și distribuită de oricine. Pentru a o descărca, apăsați iconița în formă de săgeată de lângă forma de undă.


Durată: 18 minute
Distribuție:
domnul X – George Vișan
domnul Y – Cornel Mihalache
domnul Z – Alex Cilibianu
Regie: Vladimir Helmis
Înregistrare din iulie 2011


What do you think of this post?
  • imi place (3)
  • neutru (0)
  • nu imi place (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *